Кадри от Газа, които няма да видите по новините


Сбор от кадри, които израелската армия е пратила на всички световни медии и до които всеки интернет потребител има достъп. Кадрите обаче не са сред приоритети на CNN, EuroNews, BBC, Assossiated Press и други. Тези, които биват излъчвани са често изрязани и представени по коренно различен начин. Добър пример са кадрите от вторичните експлозии в джамии, пример за използване на цивилна (и свещенна) сграда в качеството на склад за оръжия. Кадрите обаче биват изрязани от телевизионните екипи. По този начин се вижда само израелски удар по „цивилна“ цел. Една снимка струва хиляди думи, а едно видео струва хиляда снимки. Въпреки това много (не всички) от разпространените в България, Европа и САЩ (за арабските и мюсюлманските няма смисъл да се говори) медии решават да заложат на показанията на активисти и лидери на Хамас повече, отколкото на предоставените от Израел кадри. По този начин нарушават законите на математиката – според тях 1>1,000,000 (1 дума от Хамас е по-силна от видео доказателствата на Израел). За света не са и недостъпни излъчваните по телевизията в Газа кадри, в които арабския вариант на Мики Маус призовава малки деца към Джихад. Потресаващи са и рекламно-музикалните клипове, които призовават малките момичета да поемат по пътя на майка си, да сложат експлозиви около кръстта си и да умрат в името на Аалах, което оставя мюсюлмански проповедници в Европа безмълвни.

Кадри на Израелските ВВС от 8-ми Януари, 2009 година.  Терористи от Хамас изстрелват ракети от училище в Газа.


Вторични взривове в джамия в Газа след удар на Израелските ВВС. Един от много примери, че Хамас не използват джамии, училища и болници за военни складове и площадки.

Сборни кадри, показващи Хамас да използват цивилни сгради за живи щитове при изстрелване на ракети, стрелба по израелски войници и складиране на оръжия.

Кадри, показващи изстрелване на ракети от Хамас по време на обявеното едностранно от Израел хуманитарно примирие. За капак – ракетата се изстрелва от площадка, която е между две училища, което ясно се вижда в кадрите. Кадрите са от 18-ти Януари, 2009 година.

Кадри от 13-ти Януари, 2009 година, показващи пленена от израелските войски джамия. В джамията са складирани оръжия на Хамас – руски зенитни оръдия, самоделни ракети (местно производство) и други.

Кадри от 8-ми Януари, 2009, по време на едно от много обявено едностранно от Израел хуманитарни примирия. На кадрите – терористи от Хамас изстрелват ракети от двора на училище в Газа.

Минометен огън от Газа, 27-ми Октомври, 2007 година. Площадката е в двора на училище в Газа.

11-ти Януари, 2009 година, Газа. Израелската армия намира капани бомби и мини в улилище и зоологическа градина.

Терорист от Хамас се крие зад бяло знаме в сграда, пълна с цивилни. 8-ми Януари, 2009 година.

Януари, 2009 година. Терорист от Хамас изстрелва ракета и използва деца за жив щит за да се измъкне.

7 коментара

 1. Я да видим дали някой ще каже нещо по въпроса … дали и това е поредната лъжа на Израелците или просто малка част от истината която не се показва.

 2. Ето интервю с израелец:

  Ако не е достатъчно, свиркайте, имам още тонове такива…

  • Да, Израел е демократична държава и всеки има право на мнение. Това отново са думи, твърдения, които са написани и казани на стотици места. Мнения и твърдения дал Бог. Ще повторя – 1<1,000,000.
   Ето примерно мнението на полковник Ричард Джъстин Кемп, британски команидир с опит от Афганистан, Ирак (2-те войни), Босна и Херцеговина, Северна Ирландия, Р. Македония :

   Съгласен съм с него, че никоя армия в историята на човечеството не е полагала повече усилия да опази живота на населението на врага и да минимализира човешките загуби, колкото израелската армия през войната в Газа 2008-2009. Аз поне не мога да се сетя за контра-пример, нито от американската, нито от руската, френската, английската, турската, китайската и японската история.

  • Ето проблема за които говорех … това е BBC … по този канал не съм видял 1 интервю или каквото и да е от този сорт което да е абсолютно адекватно и да показва 2те страни … това е и проблема … тъй като такива филмчета вече са си пропаганда … Иначе хубаво е да се покаже и тази страна на конфликта тъй като каза 1-2 доста адекватни работи относно затварянето и гетирането на Палестинците.

 3. Поне за един от кадрите се знае, че е фалшификат.
  В статията си „Колко дивизии” израелският мирен активист Ури Авнери изнася данни, според които тази снимка е използване като претекст за нанасянето на удар от страна на израелската авиация срещу това училище, но снимката е направена от спътник не във времето преди ракетния удар, а една година по-рано.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: