Медии


Голяма част от гражданите на България научават за израелско-палестинския конфликт от медии като CNN, BBC, EuroNews, които са с откровенно про-палестинска насоченост. За телевизии като CNN това изобщо не е странно, все пак е саудитска телевизия, макар да прилича много на катарската ал-Джазира. Но освен про-палестинската позиция тези медии внушават на зрителите си и заблудата, че всъщност медийното отразяване на конфликта е откровенно про-израелско. А то очевидно не е.

.

Повече в блога :
Пропагандата в Израелско-арабският конфликт част 1


Ето списък със сайтове, в които се поправят някои от „неволните“ грешки на западноевропейските репортери :

MEMRI – the Middle East Media Research Institute – един от най-богатите на материали сайт на близкоизточна и политическа тематика. Богат архив от снимки, статии, кадри и други материали. 12 годишен опит в преглед на печата в арабските и мюсюлманските държави, както и радикални издания в Западна Европа и САЩ.

PALESTINIAN MEDIA WATCH – преглед над палестинските вестници, телевизии и радиа. Анализи върху учебната литература, давана на децата в палестинските училища. Архив от пропагандни клипове и програми, пускани на палестинските деца по управляваните от Хамас и Фатах телевизии, в които се призовава към Джихад, убийство на неверниците и мъченичество.
ACCURACY in MEDIA – For fariness, balance and accuracy in news reporting.

BBC WATCH – Monitoring the BBC for bias

BEYOND IMAGES – Tools for Engaging in Israel’s Global Battle of Ideas

FRAUD FACTOR – Fight Fraud Through Public Education

HONEST REPORTING – Promoting fairness. Ensuring accuracy. Effecting change.

PRIMER ACTION CENTER – Promoting responsibility in Middle East reporting

JUST JOURNALISM – Independent research organisation

MEDIA WATCH InternationalEUROPEAN JEWISH PRESS

Вашият коментар